čtvrtek 29. září 2011

"Mama knew I was a needle in a haystack"


Znáte tu písničku? Právě jsem ji slyšela v rádiu a líbí se mi. Normálně tohle neposlouchám, ale tuším, že na páteční propartyované večery se bude hodit. Fotky jsou z léta z chalupy, ale měla jsem to na sobě, když jsem měla o prázdninách scuka s kamoškou ve městě, šly jsme na kafe a ták. Už bych měla přejít z bloggeru na cédéčko ke španělské učebnici a udělat úkol na pátek. Zíra píšem test z matiky, tak mi držte palce.)

PS: V Praze nám vyšlo fakt nádherné počasí. Dovíte se brzy, protože vám ukážu i nějaké fotky. Stay tuned!

Do you know that song? I've just heared it on the radio and I like it. I don't usually listen to songs like this but I guess it's gonna be the right one for Friday party nites. These photos are from summer holiday from our cottage but I was wearing this in the city when my friend and I went to a café. Now I should switch off the blogger and turn on a CD for my spanish lesson and do a homework for Friday. Tomorrow I gotta test from maths, wish me luck.)

PS: We got fantastic time in Prague and the weather was great too. You'll know soon 'cuz I'm gonna show you a couple of pics. Stay tuned!


neděle 25. září 2011

The Only Living Girl In New York



Včera jsem možná poprvé v životě perfektně odhadla počasí. Vždycky je mi moc teplo nebo moc zima, ale včerejšek byl výborný. Babí léto se vším všudy, včetně pavouků létajících na pavučinách. Nebylo horko, ale svítilo sluníčko a já si užila nadkolenky bez punčoch, takže konečně nepadaly. Ani do barev se mi už moc nechce. Příští týden jedu do Prahy, dělat s mamkou průvodkyni babičce a oslavit její narozeniny, tak si nejvíc přeju, ať vyjde počasí takové jako bylo právě dneska.

středa 21. září 2011

Orange County


Focen v nejprosluněnější den v (minulém) týdnu. Bylo ještě teplo a já si dpoledne vyborala obečení na druhý den do školy. Pak jsem ráno vstala a zjistila, že lije a já si můžu vzít v klidu sukni s punčochama a tohle přichystané oblečení zahodit zpátky do skříně.. Tak snad ještě letos na něj bude počasí.

pátek 16. září 2011

Why must I always see the ending at the beginning?


Kraťasy jsou moji věční parťáci. Ty s vysokým pasem dvojnásobní. Všichni se na mě sice dívají, jak na blázna, když chodím s holýma nohama, jakmile je pod 2O stupňů, ale já se v průhledných silonkách ke kraťasům nějak necítím. Zvlášť, když pořád nosím tak kátké, že by se ze všech vylízal ten vrchní zesílený sed. Se svetříkama, pod které už nenosím tričko, mi vůbec není zima, svetr je protkaný lurexem, což má být tedy hit na letošní podzim. Když jsem si svetřík kupovala, vůbec jsem to netušila. Bylo to v létě na Krétě a byl v Zaře ve slevách. Zatím ho samozřejmě v Česku nosí jako obvykle jen bloggeři a modelky v módních časopisech.. Tak uvidíme, jestli se nakonec ujme. Mně se jeho žíhaný vzor se zlatým třpytem líbí moc. Navíc se mi taky začala líbit stříbrno-zlatá kombinace. Takže teď vedou stříbrné nehty a zlaté náramky.

úterý 13. září 2011

Don't metter what my reasons are I do love you


Fotky jsou asi z jara, jde vidět jak stále nemám čas, nebo mě prostě napadají jiné věci, které na blog dát. Pořád se to posouvá a posouvá.. Víte, kolik takových "zapomenutých" složek ještě v počítači mám?.) Colour-blockingové tílko mi dovezla mamča z Prahy z Topshopu, semišové šortky jsou taky z Topshopu, gladiátorky a brýle z H&M, pásek jsem si jako malá koupila za nekřesťanský peníze sama z kapesnýho, je to pravá kůže, tak můžete tipovat, že byl fakt drahej a mě bylo asi 10:)) Hodinky Casio jsou už známý. Taky jsem tehdy měla namalované nehty na rukou na modro a prsteníček na tyrkysovo - proč? To je teď i pro mě záhada:D Líbí se mi to pořád, na podzim se to už teď ale moc nehodí.. Jo a klasika - focené na Canonet, takže fůru času sežralo i vyvolávání.

sobota 10. září 2011

Nová rtěnka


Včera mi odpadl seminář, tak jsem se místo na španělštinu vydala do Rossmana. Nevěděla jsem, co přesně bych chtěla, spíš jsem myslela, že si koupím nějaký lak. Našla jsem tam ale malý zázrak, který samozřejmě nebyl v žádné slevě a tak mě vyšel na stopade.

čtvrtek 8. září 2011

School stuff

Taky si zpříjemňujete školu a učení hezkýma věcma? Já a moje kamošky vždycky. Skoro všechny sešity jsou ze zahraničí, nebo od kamrádky, ale krásné se dají sehnat snad v každém papíráku. Moji klučičí kamarádi mi na to sice vždycky řeknou jen "no za ty peníze za jeden tvůj bych mohl mít 10 normálních sešitů". Mají sice možná pravdu, ale my jsme prostě holky.) Leopardí papuče jsou z F&Fka, jinde si už ani papuče nekupuju, každý rok jenom tam - stojí do tří stovek a jsou krásné a pohodlné. Fialový blok mám z Newyorské univerzity, má tři části a já za loňský rok popsala jen jednu, takže počítám, že mi ještě do matury vydrží, kytičkované jsou normálně v jakémkoli papíráku, leopardí deníček mám z V&D z Amsterdamu, lesk na rty s buldočkem prodávali v Sephoře, 3 černé sešity jsou taky z papíráku u nás, ten s Hello Kitty mám od kamošky, ovečka Shaun je z Tesca a barevná kravička z Markenu v Holandsku. Kabelku Alexu od Mulberry už znáte, teď ji nosím do školy nejčastěji, je největší, všechny ostatní velké kabelky se mi už pod tíhou učebnic v minulém školním roce zničily. Docela se bojímo život Alexy, takže si raději pořídím nějakou levnější z Terranovy nebo H&M a tuhle nechám jen na dny, kdy bude méně učebnic. Ty dva sešity na posledním obrázku  (s Eiffelovkou a ten červený) jsou z Paříže, už je mám doma přes rok. Jaké nosíte do školy pomůcky vy? Obyčejné nebo nějaké veselé?.)

středa 7. září 2011

The Party Called Life

Taky máte teď takovou pohodu? Vůbec si nemůžu vzpomenout, jak to bylo dřívější roky na začátku školy, ale teď je to prostě lačes. Příjdu ze školy, jdu sledovat 4 filmy za večer /čtvrtek/, na kolotoče za dvacku za atrakci a na cukrovou vatu za pět pětek /pátek/, do výtvarky, do antikvariátu, koukat na film, jít ven a pak kreslit nějaké skicy oblečení /pondělí/ nebo upéct brownies, přečíst povinnou četbu na září a připravit večeři /dnes/. A když už vůbec nevím, co dělat, jdu udělat ten jeden pětiminutový úkol každý den, na který mám stejně ještě dva týdny. Teď jen doufat, že to tak bude co nejdéle*

pondělí 5. září 2011

Holland Trip

Jelikož miluju goudu, pozdně letní počasí, občasný déšť, spoustu zeleně a zvířat, Holandsko mi absolutně vyhovovalo. Je to něco úplně jiného než je naše země, všechno je tam takové bohatší a čistší. Při jedné procházce jsem narazila v centru Amsterdamu na starý zapadlý krámek s vintage brýlema. Bohužel už byl zavřený, protože jsem tam přišla večer, ale za výlohou jsem viděla skvělé kočičí brýle i "obří mouchy". Ostatní fotky jsou z výletu do Markenu a Volendamu.

neděle 4. září 2011

Absinthová barva


V pátek byla párty. Dokonce dvě, mezitím i Tesco - pro víno - a našli jsme nejvíc stylish one, mělo havajský název, na etiketě surfovací prkno a popis "for the kings of surfing" - takže bylo nutné. A i ten absinth byl. Ale doma jsem přiznala jen to víno, tak snad mě blog nepráskne. Ann byla v celé širé historii asi první, kdo někdy řekl, že je to chutné. A nejlepší párty za dlooooouhou dobu to byla, tak od Vánoc asi, ale tak naše španělštinářka nám doporučila hledat na Stodolní španěly a procvičovat jazyk. Ty jsme teda nepotkali, zato nějaké poláky a asi půlku školy. Btw, sukně je normálně zelenější, u focení se rozhodla nespolupracovat.. Takže příště si oblíknu toto, ať ladím.

On Friday there was a party. Party hard.

sobota 3. září 2011

Piknik


Poslední dny prázdnin jsem si užila ve velkém stylu. Byla jsem na grilovačce se svýma spolužákama, šla na piknik s Lucií - jednou z mých úplně nejlepších kamarádek, která mi dovezla z Paříže makronky od Paula a arty časák s nahatýma lidma, taky jsem stihla mini sraz bloggerek, jela na den do Prahy s mamkou na výstavu Glamour, kde bylo mimo slavných českých návrhářu k vidění i pár věcí od Alexandra McQueena nebo Diora. Taky jsem byla na obědě s babičkou a pak venku s Terkou - další z mých BFF. Moc jsem si to užila. Tohle léto bylo super.)

The very last days of holidays I tried to enjoy as possible as I could. I met my friends, joined a grill party with my classmates, picnic with one of my very best friends, blogger meet-up with my blogger friends, went for a day to Prague and visit an exhibition at UMPRUM called Glamour including Alexander McQueen, Dior and many famous czech fashion designers, went to lunch with my granny and went out with my other friend. I enjoyed it so much. This summer was so cool.)
 

pátek 2. září 2011

What Did I Wear on Thursday (= first day of school year)?


Chtěla jsem si obléct něco - no přiznejme si, to - normálního. Na další dny mám přichystané zase své klasické odvazy, potisk s potiskem, barva s barvou a liščí ohon na kabelku, ale teď jsem si řekla, že ne, nebudu děsit naše nové spolužáky (bohužel teda nakonec spolužačky, pff to jsem se klidně mohla odvázat) a oblíknu si něco rozdýchatelného - třeba koníky, leopardy a srdíčka na ponožkách. Ráno jsem si dávala budík na čtvrt na 7, což je docela rozdíl o proti těch 9 jako jsem ho měla občas přes prázdniny, pouštěla jsem si písničky až do 7, pěkně v klidu se namalovala, posnídala, nic jsem si nezapoměla a hezky jsem se připravila na tu hodinovou otravu ve škole. A pak se zase pokračovalo (a ještě aspoň pár odpolední a víkendů bude) v prázdninové zábavě.))

Já + Vogue


Such a magic! .) More (outfit) photos coming soon!

čtvrtek 1. září 2011

Give a piece of San Francisco Bay to my house, please

Ne, jedno zlepšení nálady dneska nebude stačit. Vynahradit si pár hodin strávených ve škole po dvou měsících líného rozmazlování se a užívání si, mi možná nevynahradí ani kombinace nadpozemské bižuterie, šatů s koníky, leopardího zápisníku a písničky z mého dětství. Nechci, nechci, nechci školu. A oželím i nové semináře z mezinárodních vztahů a španělštiny, jen ji prosím rychle zrušte. A stopněte léto!



The worst morning but the best jewellery


Tak dneska - první den školy. Zase. Vůbec se netěším a tak jsem se rozhodla vám (i sobě) trochu zlepšit ráno a ukázat ten nejrozkošnější náhrdelník na světě. Moje mamka si ho koupila v Mangu v Praze před pár dny. Krásné ráno!

Today is the day - first day in school. Again. I am absolutely not looking forward to school. Well I wanted to make you (and me) feel better and decided to show you the cutest jewellery which I have ever seen. My mom bought this necklace in Mango store in Prague a few days ago. Have an amazing morning!