úterý 31. ledna 2012

ICE ICE


Dneska jen v rychlosti - venku je -17°C, dostala jsem dvoje vysvědčení a za odměnu si šla koupit tenhle staro-nový šátek s ledníma medvědama. Do školy nosím spíš parku, protože je v ní venku opravdu až vedro  a k té se šátek moc nehodí, ale dneska večer jdu na večeři a chtěla jsem si ho vzít, tak jsem si nachystala tenhle kabát, ale moc teplo mi v něm teda nebylo. V čem přežíváte zimu jak na Sibiři vy? .)

pondělí 30. ledna 2012

Garage


Pěkně stará fotka (asi měsíc). V tomhle autě jsme obědvali.) Na sobě mám své asi 5 let staré šaty Blend, punčochy Calzedonia, boty Háem, pásek Tally Weijl a na nehtech tehdy čerstvě nový lak OPI. Na středozápad bych takhle sice nezapadla, ale třeba někdy ještě na kovbojský klobouk dojde:D

neděle 29. ledna 2012

VELVET ON THE GROUND


Tak se u mně v mých sedmnácti opravdu začal projevovat botoholismus. Dřív jsem měla ráda všechno z módy tak nějak stejně, ale v posledních několila měsících jsem začala stále víc a víc projíždět jen stránky s botama, v počítači se mi začaly shromažďovat inspirační fotky bot a já vždycky najdu některé úžasné, které si žádají místo u mě v botníku. Tyto semišové podpatky černé barvy hodící se úplně ke všemu (tedy výhodná koupě podle Adéliny převratné rovnice), které mi trošičku připomínají Prady, jsem dostala od maminky za hezké vysvědčení (teda spíš dostanu), ale já už mám na saved listu další (dvoje) , které jsou neméně praktické a hlavně jůůůůůů. No.. tak nějak se projevuje posedlost po krásném obutí. Pokud byste mě chtěli v téhle smrtelné nemoci podporovat, kupte si něco z mého šatníku na votočvohoz.cz, kam budu během dneška přidávat oblečení (a samozřejmě i v budoucnu), ať máte doma nějaký nový krásný kousek vy a já si mohu koupit nové boty:))

sobota 28. ledna 2012

Pony Tail


Měli jste někdy vlasy svázané telefonní šňůrou? Tento skvělý nápad, měly nezávazně na sobě dvě moje kamarádky, které s takovým copem přišly do školy a poradili mi, kde se dá echm gumička z plastu a la telefonní šňůra koupit. Stojí 12 Kč a podle holek je nezničitelná. Mě se líbí jak bílá kontrastní, tak elegantní černá, která se v tmavých vlasech hezky leskne, ale dají se pořídit i v zářivějších barvách. V Ostravě se dá koupit v bižuterce Nikol, bohužel ale netuším, jestli je tento obchod i v jiných městech. Ve vlasech drží skvěle a dá se ilehce sundat, žádné zamotávání do vlasů nehrozí. Zdá se mi to jako docela originální a neotřelý nápad, co myslíte? .)

středa 25. ledna 2012

Spring Shoe Guide

                                                       obrázek




     Rozhodně nejlepší činnost, kterou můžete dělat, když se máte naučit na příští den učivo za poslední půlrok, je prohlížet internet a kochat se botami. A teda ne, že by jaro 2012 v této oblasti mělo špatné vyhlídky. Já jsem plně zamilovaná minimálně do několika z tohohle průvodce. Jaro vypadá (naštěstí) zase pořádně barevně  vesele, colour blocking se úspěšně probojoval i do nových kolekcí, upgradovaly se materiály (sandálky se stélkou ze "srsti") i tvary (vykrojené lodičky). A konečně se začal brát zřetel na mé nejoblíbenější mokasínky, které mají snad letos šanci zazářit víc než balerínky. Loafers, tedy papučky na venek, se ve skromném počtu objevily už na podzim, ale mám takový pocit, že letos jich bude všude plno. Přeci jenom pohodlí ocení každý, že jo? Vybrala jsem i dvoje creepers, boty oslavované i zatracované, mě by do těch černých tenisek na gumové podrážce nikdo neoblíkl ani za jedny louboutinky k tomu (v tomhle trochu kecám), ale oxfordko-creepers v metalických barvách, jak jsem je překřtila, se mi líbí a myslím, že můžou skvělé podtrhnout i minimalistický outfit na každodenní nošení. Taky jsem pro jednou méně skeptická k (obšlehlým) botám "hodně inspirovaným" Jeffrey Campbellem, protože se mi tyhle Asosácké líbí svou barevností a tím, že vypadají docela kvalitně. Nakonec nechybí u většiny ani mé blíbené materiály - semiš a (doufejme) prodyšná kůže.

úterý 24. ledna 2012

Full Time Wishes


In case I won the fortune or some day earned a couple of millions, I would deffinitely buy all of these things. They are on my forever wishlist with Mac, Vera Wang wedding dress and a house on a coast.
  • Lanvin Shell Handbag
  • Christian Loubutin pumps
  • Alexander McQueen clutch
  • Tiffany bracelet
  • Chanel earrings
  • Alexander McQueen ring
  • Hermés handbag
  • YSL sunglasses
  • Chanel maxi handbag

pondělí 23. ledna 2012

You were beaming once before but it's not like that anymore!


Vážně (snad ne marně) doufám, že příští týden strávím bez učebnic a sešitů, už mi to začíná docela seriózně lézt krkem. Takhle jsem šla aspoň v sobotu do kina na Muži, kteří nenávidí ženy. Nejdřív jsem nadávala, protože byl úplně nekonečný a stále si myslím, že kdyby vystřihli zbytečné scény o ničem, byl by film v únosné délce, ale nakonec se mi teda asi líbil. Podruhý bych to už vidět nemusela, ale zajímají mě další dva díly, tak uvidíme, kdo v nich bude hrát. Jinak teda co říkáte na trend jednobarevných outfitů? Já jdu do toho trochu zdrženlivě, nejsem si jím tak úplně jistá. Ale takhle napůl a hlavně s bílýma punčochama se mi to líbí.

neděle 22. ledna 2012

"Like Leo's Pilot Jacket"


Když jsem byla naposledy v drogerii, měli tam zrovna u Essence jejich novou kolekci Legends of The Sky a jelikož já jsem vždycky spíš na ty laky a tenhle se mi dokonale hodí k nové parce, vyhrál to on. Mají ale ještě další skvělé odstíny, které se mi moc líbily, třeba pleťový, který se těžko shání v hezkém odstínu, nebo křiklavě rudý, či hnědý. Všechny bez třpytek a syté barvy, takže stačí jedna vrstva (ikdyž já dávám u všech laků pro jistotu dvě). Na netu jsem četla, že se moc lidem kolekce nelíbí, ale mi se líbily i stíny a ostatní věci. Navíc třeba tenhe lak i dlouho vydrží, mnohem déle, než tyklasické malé laky Essence za 29 Kč. Tenhle stál myslím 39, má 10 ml a vydržel na nehtech 4 dny a snesl by klidně i delší dobu.

sobota 21. ledna 2012

Film Tip: Dream House


Tenhle film jsem propásla v kinech, protože ho (pravděpodobně) kvůli malému zájmu stáhli asi po týdnu. Dlouho nebyl na internetu, až sem si ho konečně stáhla (sice v ruštině, ale whatever), české titulky ale normálně jsou i k originálu v aj. Dobře, že jsem si na něj vzpoměla, protože se stal jedním z mých nejoblíbenějších filmů za poslední dejme tomu půlrok - má fascinující závěr a je překvapivý po celou dobu natolik, že nechcete propásnout ani minutu.

Nové oblečení na mém e-shopu!


Během týdne jsme doma vyřadily spooouuustuuu oblečení, které už nenosíme, ale je škoda vyhodit, protože je ve skvělém stavu. Vybrat si můžete zde:


Jakékoli otázky zodpovím na formspringu a objednávky pište na martina.nav16@gmail.com :)

pátek 20. ledna 2012

Jeffrey ♥


Tak mi konečně přišly. Pasuju je na nejgeniálnější letní podpatky.
(Do té doby v nich budu chodit půl roku po bytě.)

středa 18. ledna 2012

The Whole City Is Under Snow


V pátek jsem si jela koupit tuhle parku, byla slevněná o polovinu a je ještě lepší, než se mi zdála na ramínku v obchodě. Má v sobě kožíšek, který se dá odepnout, takže bude skvělá po celý rok za chladnějšího počasí, nepromokavá a řekla bych, že snad i teplejší, než bunda na lyže. Navíc je až pod zadek, takže nějaké prochladnutí nehrozí. Taky jsem po dlouhé době provětrala Alexu, kterou jsem poslední dobou díky kvantu těžkých učebnic zanedbávala. Červené rukavice, jste mohli vidět v postu s vánočními dárky a ačkoli je teď nosím každý den, dosud jste neměli šanci je vidět v outfitu.

sobota 14. ledna 2012

Snow & Camel


Konečně jsem našla perfektní velbloudí kabát - s páskem, po kolena, nejhezčí odstín. A slevněný o polovinu, stejně tak pásek - zlatý, řetězový a do pasu.

pátek 13. ledna 2012

Nights in Bordeaux


Třikrát hurá, házím dvoukilovou učebnici biologie do kouta (lituju sousedy pod náma). Nevím, jak vy, ale můj pátek 13. stál za nic, ale věřím, že zítřek bude velký. Jdu letos prvně plesat s kamarádkama a tak jsem si včera koupila nové "plesové" boty. Byla to docela spontánní koupě, neměla jsem je vyhlídnuté, ale hrozně se mi na nich líbí vínová barva, nařasená aplikace, otevřená špička a v neposlední řadě semiš. Navíc s botama z háemka jsem nikdy neměla nějaký problém, tak snad to teď nezakřiknu.

úterý 10. ledna 2012

Topshopácký lak


Co mi zaručeně zpraví náladu během týdne plného písemek? Na pár minut vypnout, dát si vanu, nalakovat si nehty nebo podobná lenivá aktivita. Tenhle lak z Topshopu ode mě dostává plný počet bodů (ať je to kolik chce), protože má všechna plus - zajímavé neokoukané a originální barvy, nejhezčí design lahvičky, jaký jsem kdy viděla, vydrží mi na nehtech minimálně 4 dny absolutně neporušený, jde lehce odlakovat a neobarvuje nehty žlutě (brr). Navíc jsem zjistila, že se tento odstín hodí k velkému množství barevných kombinací, protože má docela tlumenou barvu. Vypadá tak, jako na fotkách v lahvičce, na nehtech došlo trochu ke zkreslení a zdá se výraznější, než je. Laky Topshop se od nedávna prodávají i v Palladiu, jinak si je samozřejmě můžete objednat na topshop.com. Já tenhle svůj kupovala právě v Praze a dostala jsem ho k Vánocům. Jo a ještě mě napadlo jedno malé plus, pokud vám na tom záleží, tak jako mě, mají slovní názvy, takže žádné čísla, což je mi vždycky o trochu sympatičtější.) Zkoušeli jste něco z topshopácké kosmetiky, jsou ostatní výrobky taky tak dobré, jak vypadají?

sobota 7. ledna 2012

Año Nuevo


Tento rok vypadá, že bude plný změn. Krásně začal a já se rozhodla i krásně pokračovat. Ikdyž toho bude hodně. Letos se stanu maturantkou, budu plánovat stužkovák a vyšilovat z TÉ zkoušky. Čeká mně ale snad i dost zábavy a hlavně poslední velké středoškolské prázdniny, které budou snad opravdu velké.) Přeju nám všem krásný rok, ať je lepší něž ten minulý!

New Skin

pondělí 2. ledna 2012

Novoroční

Doufám, že ste si užili Silvestr. Já tedy ano! Potkaly jsme spoustu známých i nových lidí a shodou okolností se dostaly na mexickou párty, kde měli asi ty nejodpornější chobotnice na světě, šampus se stal mým nejoblíbenějším pitím, tančily na oldschool, testovali voňavky a podezřelé olivy. Dnes mě čeká trocha studia, ale nebudu to moc přehánět.. užívejte poslední den volna, co to jde!