čtvrtek 22. srpna 2013

in Paris we trust


Rozhodla jsem se přidat ještě naposled fotky z Paříže, protože se nám poslední den vyvedl, svítilo sluníčko a bylo nádherně letně. Ikdyž teda už jsem ve vzduchu i trochu cítila podzim. Ale to jsem si ještě mohla říct, že jsem paranoidní a ten pocit ignorovat, ale když jsem teď byla pár dní v Ostravě, bohužel už mám pocit, že je teda podzim. Sice zase zítra má být nádherně, ale už jsou chladná rána a dnes večer jdu s kamarádkama na rozlučku v džínách a kožené bundě, což se mi vůbec nelíbí:(

Na příští dny se pokusím přednastavit několik článků z mé poslední dovolené, protože zase odjíždím pryč a pak už se budete moc těšit na fotky z Prahy, pokud mě některá hodná pražská bloggerská duše vyfotí.. :D

středa 21. srpna 2013

in the room where you sleep


Asi před dvěmi, třemi týdny jsem byla v kině na úžasný film - The Conjuring. Nejlepší horor za poslední dobu, možná i vůbec ze všech, co jsem viděla (a že jsem vážně hororový maniak), skvělá hudba (např. zpívající miláček Ryan Gosling!), retro, duchárna, nekrvárna, občas hodně vtipné, občas klasicky hororové, nicméně mi fakt přišlo, že je to úplně nový pohled na horor, trochu návrat ke kořenům a starým klasikám, kde šlo o něco víc, než o uječený blondýny v minišortkách (ano, narážím na Parisin "výkon" v Domu voskových figurín). Nicméně, teď si právě pouštím soundtrack z horroru, což je i na můj vkus trochu creepy, ale hudba je v něm fakt skvělá, a tak jsem se rozhodla vám dát takový malý film tip.
Další skvělá věc, co jsem v poslední době viděla byl nový Woody (Blue Jasmine) a chystáme se s kamarádkou ještě na novou Coppolu (nějaký to Bling ring cosi) a na Pěnu dní - na tu bych šla ideálně i v Praze do divadla, až ji budou od září hrát. Tohle léto jsem viděla strašně moc skvělých filmů, jestli hledáte inspiraci, koukněte ke mně na Ask, někomu z vás jsem tam nedávno vypisovala své oblíbence z poslední doby. Od tý doby jsem ještě viděla Somewhere, Half Nelson a Blue Valentine (vše s Ryanem G.) - nejlepší bylo Blue Valentine, to se mi líbilo hrozně moc - je to o té části lásky, kterou vám nikdy ve filmu neukážou, o té, co přijde, když vyprchá zamilovanost. Half Nelson bylo takové normální, Ryan hrál skvělou roli učitele závislého na cracku, ale musím uznat, že to nebylo až tak zajímavé. A největší zklamání mi přineslo Somewhere právě od Coppoly, které mě teda hrozně nebavilo, mělo 2 hodiny totálně o ničem a ani Ryan to nezachránil.
Máte nějaký tip na podobné filmy, které by se mi mohly líbit?

úterý 20. srpna 2013

On Our Way


Další outfit z Athén. Tyhle šaty z Asosu jsou jedny z mých nejoblíbenějších (ikdyž ruku na srdce - já mám ráda šaty tak nějak obecně.), protože doslova miluju všechno s co největším výstřihem na zádech. Zdá se mi to mnohem víc.. ehm, sexy (ikdyž mi to slovo bohužel víc asociuje vžitou představu něčeho takovýho, bohužel..) než výstřihy vepředu, mini, atd. Moc černobílých outfitů u mě nenajdete, ale když jsem vybírala tenhle, ani jsem si to neuvědomila, až teď, když zpětně prohlížím fotky, mi došlo, že je tenhle docela neobvyklej. Jedinou barvu vlastně tvoří kabelka a rtěnka. Takže docela změna po minulém extra barevném outfitu, ale přesně tak mě to baví! .)

pondělí 19. srpna 2013

athenien goodies

Stradivarius dress and earrings + a candlestick from an athenien flea market 

Chtěla jsem vám nafotit mega článek se všema novýma věcma z Athén (uklidňuju se tím, že v Praze všechny peníze projím:D), ale po téhle první fotce se mi zčistajasna vzbouřila zrcadlovka, přestala ostřit a zbytek jsem vám teda nemohla nafotit, protože už ani mobil neměl dost světla. Proto dávám na blog jen ochutnávku nových věcí - na šaty se hrozně moc těším, čekají na mě v Praze, kam jsem si je bez rozmyslu zanesla, aniž by mě napadlo, že by se mi docela šikly ještě teď v Ostravě - už začínám taky chápat nepříjemnosti spojené s dvěmi šatníky vzdálenými 370 km. Naušnice mě zaujaly zlatýma vosama a tím, že jsou i přes svou velikost neuvěřitelně lehké.
Svícen mám z athénského blešáku. Prodávající Řek mi tvrdil, že prý je ze stříbra, ale to tak maximálně jeho zuby.) Ale je lehký, s patinou a hodí se mi krásně do pokoje.

Zbytek fotek, až mi opraví foťák, slibuju.)

sobota 17. srpna 2013

you won't hear me cry, this I testify


Nejpsychadeličtější šaty mé škříně, seznamte se. Fotky jsou z Athén, z parku/botanické zahrady uprostřed města, plné joggerů a potulných psů, kterým jsme tam donesli kousky večeře.)
Šaty jsou moje oblíbené, ale šíleně se vytahují nahoru, takže pokud je nechci mít tak tak pod zadek, musím je stále popotahovat, což je docela otrava. Kupovala jsem si je před rokem v NYC cestou do školy (kéžbych tohle mohla provozovat pravidelně:D) a až teď jsem přišla na to, že by se z nich jednoduše dal udělat i top k sukni, takže v některém z dalších outfitů už budou možná pod nějakou šifonovou sukní.
Docela se obávám, že až se vrátím ze všech svých výletíčků (ano, stále není konec v dohledu:D), bude zase jako každý rok hned od září podzim, všechny moje nasyslený letní kousky zůstanou čekat až do května a já budu nucena vytáhnout dlouhé kalhoty. No, nezbývá, než doufat, že půjdu letos do školy s holýma nohama aspoň jednou :D

čtvrtek 8. srpna 2013

"at least she knows she's alive"


Určitě znáte tu scénu s Marilyn ze Slaměného vdovce, kde jí vítr z podzemky nadzvedne plisované šaty. Přesně tohle se mi v NY stávalo taky, ale že bude takový flashback i letos v Paříži jsem nečekala:)  Nicméně Montmartre je plný překvapení a projíždějící metro se zapříčino k tomu, že málem celé náměstí vidělo můj zadek.)

středa 7. srpna 2013

from Paris with love


Hezké ráno! 

Dnes jsem se konečně dostala ke sdílení fotek z Paříže, kde jsem byla jen na několik dní úplně neplánovaně na konci července. Podle mně je to jedno z měst s nejhezčí architekturou na světě. Miluju tamní bulváry, staré oprýskané budovy s balkóny a francouzskými okny, které vypadají jako někde z jihu země nebo ze Španělska, ikdyž se zeměpisnou šířkou tolik neliší od Prahy. Baví mě vysedávat v kavárničkách, kde do sebe obraceli absinth i Hemingway, F.S. Fitzgerald, Albert Camus, Baudelaire i Vanessa Paradis, polehávat pod Eiffelovkou a courat se kolem vintage shopů a antiques na Montmartru. Tamní parky jsou nádherné a přeju si mít jednou možnost jít do nich běhat. Líbí se mi, když mě francouzi oslovují mademoiselle a vrhám škaredé pohledy, když mi řeknou madame :D

úterý 6. srpna 2013

we've come too far to give up who we are


Konečně přišla bouřka. Ikdyž musím přiznat, že mě ta úmorná vedra asi i trošku baví. Patřím k těm, kteří neskutečně nadávají celý půlrok na zimu a těší se na vedra. Navíc mě baví letní oblečení mnohem víc než třeba zimní, natožpak jarní. Miluju provětrávat všechna svá kvanta šatů, sukní a šortek (nevěděla jsem, že jich mám až tolik, dokud jsem dnes nenabalila velkou část svého oblečení do toho největšího kufru Samsonite do Prahy a nezjistila, že mi jeden stojan na oblečení určitě nebude stačit.)

 Mojí druhou nejnošenější uniformou po šatech jsou lehounké sukně do pasu. Kupuju si každý rok nové a nové, protože vím, že je prostě vynosím. Dají se kombinovat na milion způsobů a prostě vždycky vypadají dobře. Tuhletu novou jsem si koupila před pár dny v butiku Brandy Melville v Paříži. Mile mě překvapilo, že stála polovinu, co stejné sukně u American Apparelu, kde si je obvykle kupuju, protože jsem si myslela, že BM není moc levný obchod - aspoň teda takového dojmu jsem nabyla, když jsem v něm byla naposled loni v New Yorku. Měli tam spoustu skvělých věcí, ale bohužel u většiny byla jednotná velikost a tak mi třeba šaty, které se mi hrozně líbily, byly děsně krátký a to si myslím, že s metrem sedmdesát jsem ještě docela malá - kam by ty šaty měly moje kamarádky fakt nevím:))

pondělí 5. srpna 2013

Home Décor Inspiration


Jak jsem minule slíbila, prohrabala jsem svou inspirační složku v počítači s bytovými interiéry, které jsem shromažďovala poslední měsíce jako inspiraci pro své pražské bydlení, a vybrala jsem ty, které mně nějakým způsobem ovlivnily, nebo mi připadá, že mají dobrý neokoukaný nápad.

Jako hodně lidí, i já miluju bílé prostory, sice bych jednou chtěla bydlet i v domě s barevnýma stěnama a spoustou různých barev, ale všechno má svůj čas a momentálně u mně vede, co největší jednoduchost, minimalismus, málo nábytku a velké prostory, které tak ještě víc vyniknou. Hrozně mě baví vysoké stropy, které si přímo říkají o závěsy až na zem, parketové podlahy a retro každým coulem.)

Pokoj v Praze ještě zdaleka není ve finále, nemám tam přestěhované oblečení na stojan, ani dovezené knihy, které budou taky součástí interiéru. Dnes jsem si dokoupila velké zlaté zrcadlo, které jsem vyhmátla ve slevě - a to se podržte - z 2500 na 320 Kč! Největší problém je pro mě výběr psacího stolu - ty, které by se mi líbily, jsou extrémně drahé, protože jsou "jako odrbané, aby vypadaly staře", myslela jsem, že si koupím ikeáckou bílou klasiku, ale jelikož mi v pokoji zůstává krásný starý nábytek, přehodnotila jsem to a raději bych tam viděla stůl podobného typu. U nás na blešáku bohužel žádný hezký nebyl, nevíte třeba o nějakém blešáku apod. v Praze, kde bych sehnala hezký starý stůl, který by nestál desetitisíce? Taky mi ještě chybí bílá kožešinka před postel na chladné večery, které jsou ještě díkybohu v nedohlednu.) A poslední těčku pro mě vždy v jakémkoli pokoji představují řezané květiny ve váze a drobnosti, které odlišují zrovna ten váš pokoj od pokoje ostatních - pro mě to můžou být třeba pohlednice, americká vlaječka, dřevěná figura na kreslení, fotky z instantních fotoautomatů s kamarádkama, fotky z rybího oka nebo z černobílého analogu nebo police na boty, které taky umí být stylovým doplňkem. Mám štěstí, že mám starý, nádherný byt s vlastní atmosférou (mamka by řekla nefunkční, oprýskaný a stoletý), který snese díky své prostornosti všechny mé výmysly a už se nemůžu dočkat, až bude ve finální podobě.

Mně by zajímal váš styl bydlení - shodujeme se ve většině nebo se vám líbí něco úplně jiného?

sobota 3. srpna 2013

you have to believe there are kisses and laughs and risks worth taking


Hezký třicítkový den všem!

Dnes jsem se vrátila z Prahy, kam jsem jela hned po Paříži zařizovat bydlení. Až bude pokoj zabydlený a ne katalogově holý (ikdyž jako z katalogu, díkybohu, vůbec nevypadá:), ráda bych sem nasdílela i fotky, protože mám sama ráda různé décorové inspirace a mám jich v počítači celou složku - některé z nich se tu určitě taky objeví. Přeci jen určitě nejsem sama, kdo se stěhuje za školou do jiného města a třeba se vám trocha nápadů do bytu taky šikne;)

Na dnešní další cestu do Ikey jsem si oblíkla nové červené šaty s kopretinama (asi) a všechno sladila jen do červeno-bíla. Červenou barvu hrozně nemám ráda, což mi už teda asi nebudete věřit po dnešním outfitu a když uvidíte můj červený přehoz přes postel, ale je to tak:D Právě proto ji občas snesu, ale rozhodně to pro mě není barva na každý den - to je třeba námořnicky modrá, pleťová, olivová, bílá..

K šatům se podle mě skvěle hodí tyhle nové brýle, které mi zaslal internetový shop Firmoo. Přesný odkaz na ně je tady, mají je i v jiných barvách a líbí se mi tam ještě mnoho dalších, ale vzhledem k tomu, že mé ostatní dioptrické brýle jsou klasické wayfarrerky v černé nebo kostěné, chtěla jsem i nějaké barevné. 
Upřímně jsem nečekala, že brýle z čínského e-shopu budou kvalitní, ale opravdu jsem se spletla - přišly v tvrdém koženém pouzdře, s hadříkem na čištění a s lehkým látkovým pytlíkem proti poškrábání. Při objednávce si můžete vybrat jakékoli dioptrie, různě tónovaná skla, lepší skla proti poškrábání, antireflexní a bůhvíjaká ještě. Taky si tam přesně napíšete, jak máte daleko od sebe zorničky, jak široký obličej atd. a budete mít brýle přímo na míru. Navíc si můžete brýle i virtuálně vyzkoušet - tzn. nahrát svůj obličej a brýle si tak zkusit. S tím já jsem se sice neštvala, ale ta možnost tu je. Já si ty svoje fakt nedokážu vynachválit a pokud budu potřebovat další brýle, klidně si je odtama znovu objednám. Vůbec nevypadají lacině (vždyť taky nestojí zrovna pár babek), skla nevypadávají (ťuk ťuk) a skvěle přes ně vidím, co mi jede za autobus, což je pro mě nejdůležitější :D
Pokud chcete brýle vyzkoušet, Firmoo má geniální akci První pár zadarmo, kde platíte pouze poštovné. A pokud budete vylosováni v tzv. lucky draw, dostanete i to poštovné zadarmo!