sobota 28. září 2013

Holešovice Fashion Market


Dnes ráno to začalo hezky. Probudilo mě (místo spolubydlících) sluníčko a já věděla, že z mého plánu učit se účetnictví nic nebude. Zapla jsem net a koukla, co dnes v Praze a stihla poslední den Holešovice Fashion Marketu, který stál vážně za to! Cestou jsem narazila na skupinku Rusů, kteří hledali společně se mnou halu číslo 7/8, označení až tak nejlepší nebylo vzhledem k množství všudypřítomných asijských stánků, nicméně jsme nakonec zdárně našli, co jsme hledali. Prodejců bylo vážně hodně, všechno to doprovázela hudba a na večer byly chystané módní přehlídky. Navíc jste si mohli vyrobit svou vlastní tašku nebo si nasítotiskovat jakýkoli donesený kus oblečení. Je mi líto, že jdu pro tentokrát s křížkem po funuse a proto vás chci už s předstihem informovat o dalším Fashion Marketu 29.11.-1.12. a další akcí, kde nakoupit originální vánoční dárky, budou Vánoční Boutiq Markety 7.12.,14.12. a 21.12. Pište si to do diáře, stejně jako já do toho nového, který jsem si dneska koupila právě na HFM!

úterý 24. září 2013

no sleep, one life, big dreams


Tak mám za sebou první vysokoškolský den, tedy dvě přednášky a jedno super-skvělé cvičení z angličtiny, kde jsem měla štěstí a dostala nejlepšího profesora, amíka, který mi hrozně připomíná mého učitele v NYC.
Tenhle outfit jsem ovšem neměla na sobě včera, ale už před pár týdny, kdy jsem byla na obědě a menším výletíku po Praze .) s Eliškou, které tímto děkuju za super fotky! Bylo nádherné počasí a skvěle sme si to užily. Teď už bych bez punčoch a v letních šatech asi zmrzla:( Ale nevzdávám se a očekávám babí léto! Např. tohle je foto ze včerejšího večera, kdy jsem si dala poškolní mega giga run ve Stromovce.


sobota 21. září 2013

first days are the weirdest


Ahoj! Nejstarší fotky z mých prvních pražských dní, které pouštím do éteru bohužel až teď, protože mi karma nepřála a já u sebe buď neměla foťák, nebo počítač. Nebo oboje. Bylo to tuším hned na začátku září, kdy jsem byla v Praze trošičku ztracená. Sama nemůžu uvěřit, že uběhlo jen pár (doslova!) týdnů a já se už cítím mnohem mnohem mnohem jistější a spokojenější. Což je u mně přímo úměrné času strávenému ve společnosti starých i nových kamarádů. Klep klep.

Za fotky ještě jednou DÍK Terce, kterou určitě dobře znáte. Daly jsme si obědové randíčko ve skvělé vegetariánské restauraci (tady na Insta). Ráda bych v budoucnu vyzkoušela další nové pražské podniky, tak jestli máte tipy, pište mi je - až budu mít finance na víc než Menzu, všechno to prolezu :))

čtvrtek 19. září 2013

going back to Argentina


Ještě je stále občas hezky, ikdyž je chladno. Fotky z minulého týdne - nestíhám nic. Užívám poslední bezstarostné (ehm, no, v rámci možností) dny před výškou, pendluju mezi Prahou a Ostravou a trávím dny a večery s mými novými i starými kamarády a mám se fajn .)


středa 18. září 2013

a lot of goodies!

 ZARA

 Ahoj! Tak dneska jsem si konečně naházela na hromadu všechny novinky, co se mi za konec srpna a září nashromáždily v mém pražském šatníku, rozvěsila je po pokoji a proto vás čeká oficiálně první new in článek, který je nafocený v mém novém sídle.) Buď dobrá karma (čti kombinace světla) nebo je můj pokoj fakt tak fotogenický, ale fotky jsem vůbec neupravovala a líbily se mi hned na první pokus. Takže kromě nového oblečení můžete vidět i kousky pokoje. Víc bude ve slibovaném room tour článku asi až na konci září.

Upřímně, můj vztah k podzimu je proměnlivý. Jako mladší jsem ho milovala a hrozně se na něj těšila, poslední roky mně zase hrozně štval a milovala jsem léto a teď se to nějakým zázrakem zase mění. Sice léto u mně stále vede, ale tento podzim je nějaký jiný - babí léto střídají chladné večery a bouřky, ale ráno mě pořád budí sluníčko (stalkujte Instagram), dá se běhat ve Stromovce jen v mikině a chodit po městě s holýma nohama (ale s kabátem). Tak snad to ještě chvíli vydrží, když už v horách má sněžit.. Nicméně můj podzimní šatník, jak uvidíte, přetéká skvělými teplými věcmi a už se těším, až v nich budu chodit.

neděle 15. září 2013

I need to know now, know now, can you love again?


Uaaa už zítra. 10 hodin ráno. Dva počítače. Bude to boj. Držte mi palce, ať můžu trávit páteční odpoledne  na Dvou stoletích střední Evropy. Protože po ničem jiném momentálně netoužím.

sobota 14. září 2013

'cuz we have minutes, 'cuz we have seconds


 Ahoj! Dneska rychlo-příspěvek. Ani nachlazení, teplota, únava a stres mně nezastaví od Porubských slavností, pořádného točení na řetízkáči a borůvkové cukrové vaty. Trošku jsem si utekla z Prahy domů, ale brzy se zase vracím. Stihla jsem si ale za tu chvilku koupit tuhle skvělou kostkovanou košili, kterou jsem hrozně chtěla už ve Švédsku v Gina Tricot, ale nakonec tam zvítězilo sáčko. Tuhle jsem si koupila v háemku, nebyla úplně nejlevnější, ale je fajn teplá, pohodlná a myslím, že na podzim akorát. Už jsem se teda i já smířila s podzimem. Teď mně čeká sestavování rozvrhů a následné oběhávání pedagogů s tím, jakože "já fakt musím navštěvovat přednášku v jiný čas" - tak mi, prosím, držte palce. Vám všem, kteří řeší podobné trable, držím palce - tohle je fakt děs. Nečekala bych, že to řeknu, ale zlatá střední a neovlivnitelný rozvrh.

podzimní šatník


Všechny mé fotky outfitů zůstaly ve foťáku v Praze a tak jsem se rozhodla přidat svůj podzimní wishlist. Potřebuju si teď toho koupit fakt hodně, hlavně do školy, do bytu a pak nějaké praktické oblečení jako třeba kožené kotníčkové boty, černou koženou/koženkovou bundu/křivák, či velkou nerozbitnou tašku do školy, ve které bych mohla tahat knihy, laptop i svačinu. V Praze mám kupodivu nenakupovací náladu, ale když jsem chvíli doma, zase projíždím e-shopy a baví mě znovu chodit po obchodech. Stejně tak v Praze samovolně vstávám ráno brzo a doma spím do odpoledne. Mohli byste na mně klidně dělat nějaké psychologické pokusy .) Díky návratu nákupního apetitu obsahuje můj wishlist i několik čistě estetických kousků jako je hromada jednoduchých triček, které samozřejmě nepotřebuju, ale v poslední době se mi hodně změnil vkus a teď si jedu jednoduchá trička s nápadem skoro každý den. Patří k nim trička s mýma oblíbenýma hláškama, například z Mean Girls, se kterýma se teď po letech roztrhl pytel nebo třeba tričko UK, jejíž akademické obce už jsem čestným členem .) Dále průhledné psaníčko, které jsem už viděla i v Praze, ale za směšnou cenu, tak si ho raději koupím přes eBay za pár korun. Dále přetrvává moje vášeň pro velké naušnice, ze kterých mi jednou stopro upadnou uši. Měla bych si koupit nějaké reprezentativnější conversky, protože moje už zase vypadají přesně na tolik zážitků, kolik jich zažily. A taky se mi hrozně zalíbil tartanový vzor, což má hned dva důvody - první je, že jsem si ve Švédsku (ze kterého vás ještě čekají fotky!) zamilovala jedny tartanové šaty v Urban Outfitters, které byly ale extrémně předražené (jako koneckonců ve Švédsku všechno, aka poštovní známka za 40 Kč) a druhý, že mám teď punkové období minimálně v módě, baví mě kůže, jednoduchost a děravé džíny a co je víc punkové než klasický britský vzor?