neděle 29. června 2014

new balance in my life



Vzdávám to – tmavě modrá a já jsme prostě spřízněné. Ta barva na mě působí tak harmonicky, uklidňuje, je elegantní a na úrovni, že snese i tenisky. V této kombinaci jsem byla minulý týden na přednášce Josefa Pleskota ve Vítkovickém Gongu, kde můj oblíbený český architekt mluvil o přesunu centra z historického jádra do prostoru Vítkovických železáren, čímž mě trošku zklamal – řeč v duchu developerů, které jsem měla potíže stoprocentně uvěřit a také jeho kladné vyjádření o Karolině, jež je podle mě jedním z nejhorších současných rozhodnutí územního plánování našeho města. Nu, co bylo postaveno, stojí a snad na Pleskotovy velkolepé plány s přesunem budov Ostravské univerzity do Vítkovic nedojde, nebo budeme na Masarykově náměstí potkávat lidi opravdu jen v době Colours (které se ale taky konají ve Vítkovicích..)

I'm giving up – navy blue and I are just soul mates. The colour calms me down, it's elegant and sophisticated and it balances my New balances :) I wore this combo last week to The Gong hall in Vítkovice (in Ostrava, the Czech Republic) to listen a speech of my fav Czech architect Josef Pleskot (also the author of The Gong), who was talking about the relocation of the historical downtown to the industrial Vítkovice area and moreover, he referred positively to Nová Karolina mall, which is in my opinion one of the most serious urban planning breaches. I just hope Pleskot's spectacular plans about moving dorms of the University of Ostrava to this area will not come real or we'll meet people at the oldest and greatest square in the downtown just during the Colours of Ostrava music festival (that takes place in Vítkovice anyway..)

pátek 27. června 2014

tai chi – outfit and video


Nikdy by mě nenapadlo, že bude prvním videem na blogu zrovna cvičení tai či. Už jsem plánovala tolik kosmetických videí, ale vždycky jsem si je rozmyslela, to jedno natočené jsem nikdy nepublikovala a vždycky si na ně dostatečně nevěřila. Tai či je ale trochu jiné – je to sranda a kdybych si nezlomila kostrč, asi bych z něj ten zápočet i dostala :D Štěká mi do toho pes (stejně jako do nepublikovaného kosmetického videa) a máma mě rozesmívá, takže můžete vidět, jak mi při celém cvičení cukají koutky a nesoustředím se. Natáčely jsme to spontánně v době, kdy jsme uměli zatím jen půl sestavy a tak ten pohyb vypadá celkem nedotaženě, ale hodně z vás, hádám, nemá představu (jako já před rokem), o co konkrétně jde, tak toto vám to trochu může přiblížit.

I've never been thinking that my very first video on my blog will be tai chi workout. I've already made a cosmetic video in the past, however I've never decided to post it. But with tai chi it's different – it's fun and if I didn't broke my tailbone, I would probably get the credits :D The video is disturbed by my barking dog and me giggling all the time, so I'm not focused at all. It was a spontaneous idea to record this movement and we just knew a half of it (it's about 2 months old), so it looks unfinished as it is, however I know many of you don't know tai chi at all (as I didn't a year ago) and this may give you a  little hint what's going on.

pondělí 23. června 2014

al fresco


Černá v létě. Černá a já. Docela neobvyklá spojení. Ale občas je na ně prostě chuť. Když jsem si po jedné obzvlášť náročné zkoušce koupila tuhle černou košili, doma jsem hned věděla, že vytvoří skvělé šaty spolu s touhle (taky novou. uf.) sukní. Kabelka se sladila s botama a svět byl zase v rovnováze.

Black and summer. Black and I. Unusual combos, I would say. Sometimes it's necessary, though. When I bough this shirt after one of my toughest exams, I knew it will go just well with my (also new, oops) skirt and they will make interesting dress together. Moreover, the double clutch matches heels and world is balanced again.

čtvrtek 19. června 2014

summer holiday is here!


 Ahoj! Tak mě v pondělí oficiálně začaly prázdniny – zkoušky letos dopadly nějak nad očekávání, takže jsem se po zásluze odměnila nakupováním a od úterka jsem už doma, už jsem stihla kino, divadlo, přednášku Josefa Pleskota ve Vítkovickém Gongu a hrozně si to volno užívám. Čekejte taky konečně pořádnou nálož outfitů i jiných článků a mám jeden dotaz – stojíte i o další recepty? Plánuju teď o trochu víc vařit a péct, dostanu na svátek báječnou novou kuchařku (Deník Dity P., asi není třeba víc představovat) a vůbec, teď mě to foodie nadšení zase pohltilo, když mám víc času a s ním jde samozřejmě ruku v ruce i chuť se víc hýbat. Ale tím už odbočuju a ptám se hlavně, jestli byste o recepty stáli? Na příští týden plánuju krémové risoto s houbama a panna cotu a asi bych mohla přidat i náš již zaběhnutý domácí burger a spring rolls. Co říkáte?


sobota 14. června 2014

Recept: špenátový quiche s kozím sýrem


Ahoj, tak konečně jsem to všechno napekla a nafotila a můžu se s váma podělit o asi nejžádanější článek v dějinách blogu :) O recept mi psali nebo mě o něj osobně prosili všichni, co mé quiche někdy ochutnali a tak se o něj chci teď podělit. Na začátek bych chtěla říct, že moje nejoblíbenější příchuť je kombinace cuketa a kozí sýr, ale můžete experimentovat a vymýšlet podle chuti, já dělám ještě klasiku cibule se slaninou, špenát buď se sýrem nebo se slaninou, brokolici s hermelínem nebo špenát se slaninou, hříbky s kozím sýrem,… Určitě mi dejte vědět, jestli se vám koláč povedl a čím jste ho inovovali:)

úterý 10. června 2014

happy days


Miluju dny jako tyhle. Sice jsem měla zkoušku z angličtiny, ale pak jsme šly s maminkou na burger do Dish, kde obsluhuje dvojče Gabriela Machta, pak jsem si konečně koupila něco malinkhé z dekorativní kosmetiky Michael Kors a nakonec jsem strávila odpoledne a večer s kamarády v Cafe v lese a na Multifestu mediálních studií VŠE v Kinu Aero. Celý den byla přes 30 stupňů a proto jsem zvolila lehké šaty s prázdninovým vzorem (papoušci a palmičky, olala), nejpohodlnější boty na světě a na to teda čestný pionýrský – espadrillky na zvýšené podrážce a to celé doplněno brýlemi z New Yorku a Pradou.
PS: Kdo uhádne lokaci, je správnej detektiv! .)

sobota 7. června 2014

let's get rewarded!



        Právě jsem uprostřed zkouškového a podle toho to na blogu taky vypadá.) Tento týden jsem měla dvě nejtěžší zkoušky, ty dopadly aspoň stokrát nad očekávání, takže jsem se po nich odměnila hned několika věcmi – sushi s kamarádkou, dnem volna bez učení, titulem "královna ekonomky", jízdou domů a taky materiálně – touto černou halenkou z Topshopu. Škoda, že na žádné fotce nejde úplně vystihnout její detaily, má na spodním lemu tři našívané pruhy, stejně tak sklady ve výstřihu a taky parádní detaily kolem všech lemů. 
     Taky můžete vidět poprvé moji novou (a jedinou takhle tmavou) rtěnku Rimmel by Kate Moss, kterou jsem si objednala jako dárek k narozkám z Asosu a ohromně mě překvapila – je jako ségra mnohem dražší Ruby Woo od Mac, která sice nádherně voní, ale stála tolik peněz, že ji používám jen na slavnostní příležtosti. O tuhle se nemusím tolik strachovat, ale je taky úžasně matná, vydrží ládování se zmrzlinou a stačí jedna vrstva pro dokonalou pigmentaci. Bohužel Rimmel už mi hodněkrát přestal vyrábět produkt, který jsem si oblíbila (kupodivu všechno to byly rtěnky) a tak se možná vyplatí pořídit si ještě jednu, až zase bude na Asos nějaká sleva. Vždycky vám dávám vědět na blogovém FB:) A taky se to vyplatí vzít ve velkém z toho důvodu, že nám Asos po letech veselého nakupování ve slevách, zavedl do, tuším, 16 liber poplatek za poštovné.